Beten

Jiggar finns i en uppsjö av olika modeller som används vid olika typer av fiske! En jigg är ett bete i gummi som vi ofta använder för att fiska gädda eller abborre. Det finns en mängd olika metoder som man kan använda och det gäller att testa sig fram!


En enkel och bra metod är att låta jiggen sjunka till botten och sedan veva några tag innan du låter den sjunka igen! Det får jiggen att "dansa sig fram" i vattnet. Man kan också fästa kroken på olika sätt och använda olika typer av vikter. Något som blivit mycket populärt för abborrfisket är dropshot fisket

En wobbler kan röra sig fram och tillbaka i sidled eller på höjden för att locka till sig fisken! Rörelserna ska skapa en fiskliknande gång i vattnet som förstärks med att dragen får fiskliknade former. De allra flesta har en haksked där storleken och formen på den kommer avagöra hur djupt den går. Ibland vill man fiska nära ytan och då vill man ha en liten sked som inte flyttar mycket vatten och ibland vill man ha en större sked som pressar ner wobblern på djupet


Det finns lite olika tekniker som är beroende av om wobblern sjunker eller flyter. Något som ofta fungerar är att rycka lite ibland samt göra vevstopp. Vi använder gärna dessa beten när vi fiskar från båt och då är det ofta öring, abborre eller gädda som vi fiskar. I butiken säljer vi bra modeller från Rapala!

En spinnare består av en krop och en sked. När draget inhämtas så snurrar skeden runt kroppen och då skapas vibrationer som lockar till sig fisken! Det här är därför den vanligaste typen av bete som används i våra trakter, det är effektivt att fiska med spinnare och det är väldigt enkelt. Fiskar du efter gädda och abborre så kan skrikiga färger fungera bra och fiskar du efter öring/röding så brukar silver och koppar vara två favoritfärger! Harren är en flugfisk men du kan lura dem till hugg med små svarta spinnare


I butiken har vi ett stort utbud av spinnare i alla möjliga färger och storlekar!

Skeddrag kan med fördel användas till bland annat öring, röding och gädda! Dessa beten finns i olika modeller och storlekar som passar bra till olika typer av fiske. På bilden ser ni ett exempel på ett skeddrag som passar bra till gäddfisket. Ska man fiska efter öring och röding så brukar smalare modeller vara att föredra


Skeddragen ska efterlikna en skadad fisk och den rör sig därför oregelbundet i vattnet. Även här kan vevstopp vara en vinnande metod! I butiken har vi personalens favoriter och vi använder ofta skeddrag vid fjällfiske då man kan kasta långt med dem!

BÅTFISKE


Välj mellan 12 olika sportfiskevatten i Funäsfjällen!Rogen


I sjön Rogen så finns något för alla! Här kan du fiska i ett vackert naturreservat där du har chans till många olika arter!


Sjön är väldigt stor så var försiktig och använd flytväst!

Frösjön och Fjätsjön


Här kan du med fördel fiska efter harr och abborre! I Fjätsjön får du ofta vara för dig själv då det är en liten bit att gå från bilvägen!


I Frösjön behöver man ett speciellt fiskekort som vi säljer i butiken! 

Lossen, Östra och Västra vattnan


3 olika vatten där du har chans till grov öring! Det finns även en mängd andra arter i dessa vatten.


De är ganska djupa på sina ställen så prova gärna att fiska på djupet!

Östra Vingarna, Västra och Östra Abborrvikarna


I dessa tre sjöar simmar stor sjöharr och abborre! Du kan fiska med fluga eller spinnspö men i Östra abborrvikarna gäller enbart flugfiske med flugfiskekortet!


Trycket är stort på dessa vatten under sommaren så boka i tid!

Östersjön


I detta vatten finner du öring, röding och harr! Testa gärna skeddrag som är silver eller kopparfärgade. Annars är bluefox spinnare att föredra!


I butiken kan vi hjälpa dig med val av utrustning 

Funäsdalssjön och Ljusnedalssjön


Fiska mitt i byn! I dessa vatten får du ett varierat fiske och de ligger i nära anslutning till bilvägen!


För den som gillar sik så finns goda chanser till fångst!