Sommar

Vinter

Rogens Naturreservat 

Fiskodling

Övrigt


☀︎

FISKEKORT

Pimpelfisket i Härjedalen är en mycket rolig aktivitet. Funäsfjällen lockar många vinterfiskare, då det anses vara ett av Sveriges bästa fiskeområde. Pimpelfisket är enkelt, billigt och effektivt. Besök Tännäs Fiskecentrum innan fisketuren, vi kan hjälpa dig med utrustning och ge dig mer information. 


Det du behöver för att pimpla är : Ett pimpelspö med lina, ett par pirkar/blänken, en isborr, någon form av agn, säkerhetsutrustning, varma kläder och något att sitta på.

I butiken finner du allt som kan tänkas behövas för en lyckad fisketur. 

 


 

Balanspirken föreställer en liten fisk. När man rycker i linan så rör sig draget i sidled, eller upp och ner. Balanspirken används ofta till större abborrar, men även andra arter som öring och röding kan låta sig luras.

 
Mormyska är som en liten balanspirk. Den har en fast enkelkrok. Mormyskan är bra för stor och liten fisk, av många olika arter. Exempel på arter är harr, öring, abborre och regnbåge. Ska du använda mormyska så behöver du ett känsligt spö, mormyskan väger bara något gram. I butiken finns även lösa mormyskatoppar. 

 Rödingspimpel med klassiska rödingblänken är mycket populärt. Under blänket har man en tafs, och en krok som är agnad med maggot eller mask. De flesta använder maggot som agn, och vi har maggot i blandade färger.


 Pimpelfiskevatten


Acktjärn, Hammartjärn, Klyfttjärn

Många passerar dessa tjärnar under vintern på sin väg mellan Hållan och Tännäs. De är alla uppskattade utflyktsmål. Det finns ett par vindskydd och vid Hammartjärn är vindskyddet utrustat med kamin.


Östersjön

Östersjön är en mycket populär destination för pimpelfiskare. Där kan du få fina rödingar, och området är väldigt vackert. Fiskekorten säljes enbart i butiken!


Frösjön

Sjön ligger ca 1 mil söderut från Tännäs, (väg 311).Frösjön är känt bland många fiskare. Här finns fin Harr, Röding, Öring, Abborre och Gädda


Ormabborrtjärn

Lättillgänglig tjärn vid Käringsjövallen. Vid platsen finner du en brygga och ett vindskydd med eldstad. 

Arterna : Öring, Harr och AbborreOrmabborrtjärn

IceCabin 2-p

På Sportfiskarnas hemsida kan du läsa mer om utrustning!

Isfisketältet från Ifish håller dig skyddad från väder och vind. Tältet är mycket enkelt att sätta upp, tar bara 60 sekunder, och är lätt att bära med sig. Tältet är utrustat med 6 fönster, 2 ventiler och en dörr.


Specifikation

Mått : 150cm (L) x 150cm (B) x 175cm (H)

Vikt :  8kg 

Material : Slitstark 300D nylon med förstärkta detaljer

Is-skruvar : 6st medföljer + 2st stormlinor.

Pris: 1999:-